Nieuw project 'Die bodem'

De basis om de rails op te leggen zijn de module bakken. We waren het wel met elkaar eens dat een module bak aan een paar basis eisen moeten voldoen. Deze spreken elkaar nogal eens tegen, zoals ligt sterk en stijf, Stabiel en makkelijk demonteerbaar en snel opbouwbaar. Wij denken dat er met dit ontwerp aan dit eisenpakket kan worden voldaan.

Module pers 1a

 

 

Een van de opvallende kenmerken zijn de in blauw gemarkeerde sparingen om twee modules altijd uitgelijnd te kunnen koppelen. Ook de in rood gemarkeerde gaten voor de poten is anders als tot nu toe werd gedaan.


Module pers 1b

 

In de exploded view is duidelijk het spanten principe te zien. Dit in combinatie met de pen en gat bevestiging geeft een stevige en starre constructie. Ook door de poten in een subframe te monteren geeft meer stevigheid aan het geheel. Ook de hoogte verstelling zit hier gelijk in, en kan door middel van slotbouten en vleugelmoeren worden vastgezet. Onder in de pooten komt ook nog een individuele hoogte instelling om alle oneffenheden te kunnen opvangen...

 

Volgende keer weer meer.