Eerste Bakken klaar!!!

 

Eindelijk is het dan zover de eerste bakken zijn gemaakt.

Het zijn de 2 zichtbakken waar de scenery op komt. Hierop komt nog een laag zachtboard.

Dan is het tijd om de rails te leggen en kunnen we beginnen met het aankleden van de bakken.

 

2014-02-17_19.02.38.jpg

 

 

 

 

 

 

Update 24/6

Afgelopen maandag hebben we met piepschuim weer een gedeelte van het zicht aangekleed.
Alleen hadden we in eerste instantie de dijk wat te smal gemaakt en hebben er nog 6 cm bijgeplakt.

Het talud wordt afgesneden zodra de lijm droog is

IMAG0147

Aan de andere zijde hebben we een fabrieksgebouw geplaatst met een voetgangers brug of transport brug naar het andere fabrieksgebouw. 

IMAG0146

 

Volgende keer weer meer.

 

Nieuw project 'Die bodem'

De basis om de rails op te leggen zijn de module bakken. We waren het wel met elkaar eens dat een module bak aan een paar basis eisen moeten voldoen. Deze spreken elkaar nogal eens tegen, zoals ligt sterk en stijf, Stabiel en makkelijk demonteerbaar en snel opbouwbaar. Wij denken dat er met dit ontwerp aan dit eisenpakket kan worden voldaan.

Module pers 1a

 

 

Een van de opvallende kenmerken zijn de in blauw gemarkeerde sparingen om twee modules altijd uitgelijnd te kunnen koppelen. Ook de in rood gemarkeerde gaten voor de poten is anders als tot nu toe werd gedaan.


Module pers 1b

 

In de exploded view is duidelijk het spanten principe te zien. Dit in combinatie met de pen en gat bevestiging geeft een stevige en starre constructie. Ook door de poten in een subframe te monteren geeft meer stevigheid aan het geheel. Ook de hoogte verstelling zit hier gelijk in, en kan door middel van slotbouten en vleugelmoeren worden vastgezet. Onder in de pooten komt ook nog een individuele hoogte instelling om alle oneffenheden te kunnen opvangen...

 

Volgende keer weer meer.

Nieuw project Het Baanplan

Zoals met alles is het begin het moeilijkst. We zijn daarom vorig jaar dan ook het eerst begonnen met de discussies over hoe het baanplan er uit zou moeten gaan zien. Na heel wat voorlopige en bijna definitieve versies, hebben we het volgende baanplan als definitief aangemerkt.

 

 project msg

 

De rode lijnen is het hart van de rails. De groenen het profiel van vrije ruimte. (daar kom ik later nog eens op terug) Zwart de module indeling.

 

Bovenin de tekening zie je het opstelterrein. aan de zijkanten de toevoer sporen die de treinen naar het zichtbare deel aan de onderkant van de tekening leiden. Het opstelterrein en onzichtbare sporen worden gelegd met Roco-line en op het zichtbare deel tillig elite. Het lijkt of we al heel ver zijn maar er moeten nog heel veel meer keuzes worden gemaakt. Deze zullen hier wel één voor één passeren en behandeld gaan worden.

Nieuw Project 10/6

 

Na een jaar van plannen en uitdokteren is het op 10/6/2013 dan eindelijk zover. We hebben 3 oude modules kaal en schoongemaakt en hebben de 2 zichtbakken uitgetekend.

Hierop komt een maquette met de exacte afmetingen voor de huizen wegen rails e.d. Zodat we vooraf alles kunnen bestellen en dan in een keer door kunnen gaan.

 

 2013-06-10_21.30.41.jpg